Narzędzia i usługi
- O nas
- Rekrutacja uczestników do projektu
- Praca
- Kto może zostać uczestnikiem?
- Nowe Horyzonty – Etap I (2024-2026) ›
- Projekt "Lepsze jutro" ›
- Projekt "Lepsze jutro II" ›
- Projekt "Lepsze jutro 3" ›
-
Projekty zrealizowane
›
- Aktywni od nowa
- Od bezdomności do normalności
- Aktywizacja zawodowa i społeczna młodzieży bezrobotnej, zagrożonej wykluczeniem społecznym w oparciu o model szwedzki i niemiecki
- Aktywność się opłaca - CIS w Zielonej Górze szansą powrotu na rynek pracy
- Projekt "Lepsze jutro"
- Projekt "Lepsze jutro II"
- Projekt "Lepsze jutro 3"
- Projekt "Poprawa jakości aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych intelektualnie"
- Aktualności
-
CIS w mediach
›
- ANGORA
- Radio Index
- Region LPS
- TwójRynek.pl
- BIWUP
- Gazeta Lubuska
- Tydzień Lubuski
- Strony Miasta
- Radio Zielona Góra
- Autobusowa Telewizja Reklamowa
- Radio Zachód
- Gazeta Wyborcza
- Telewizja Odra
- Biznes Lubuski
- MAGAZYN Lubuski
- RTV LUBUSKA
- TVP Gorzów Wielkopolski
- Radio PLUS
- Gość Niedzielny
- MMZIELONAGORA.PL
- Lubuskie.pl
- Tydzień Plus
- wyborcza.pl
- regionalna.pl
- Forum Samorządowe
- TVZG
- PLOTOŁAMACZ
- Łącznik Zielonogórski
- Moja Zielona Góra
- Lubuski Włącznik
- Radio ESKA
- Zielona Góra naszemiasto
- Porozumienia
- Wystawy
- Kronika
- Podziękowania
- Targi pracy
-
RODO
›
- RODO - kontakt do IOD
- Klauzula - informacyjna projektowa
- Klauzula - Wydanie zaświadczenia o uczestnictwie
- Klauzula - Wydanie zaświadczenia o dochodach
- Klauzula informacyjna - Facebook
- Regulamin fanpage na FB
- Obowiązek informacyjny - Nabór na wolne stanowisko pracy
- Obowiązek informacyjny - Nabór na wolne stanowisko – zgłoszenie poza konkursem
- Obowiązek informacyjny - Rekrutacja uczestników
- Obowiązek informacyjny dla uczestników (przy podpisaniu umowy o realizację IPZS)
- Listy od uczestników
- Kontakt
- Deklaracja dostępności
- Raport o stanie zapewniania dostępności
- Archiwum ›
- Mapa serwisu
30.06.2025 r.
Pożegnaliśmy kolejne grupy uczestników po 6-miesięcznym kursie.
Był to wspaniały czas pełen spotkań, rozmów i wspólnych aktywności.
Dziękujemy wszystkim za obecność, zaangażowanie i aktywny udział w naszych działaniach.
W ramach wspólnego świętowania zorganizowaliśmy wyjście uczestników na kręgle. Stanowiło to doskonałą okazję do spędzenia ostatnich chwil w takim gronie.
Gratulujemy sukcesów!
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG
23.06.2025 r.
Pogoda chciała nam zrobić psikusa, ale nie daliśmy się!
Wyszło piękne słoneczko i mogliśmy rozpocząć ognisko na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze - Ochli.
Była to świetna okazja do rozmów i spędzenia miło czasu na łonie natury.
Nie zabrakło też rozgrywek sportowych. Uczestnicy projektu "Nowe horyzonty" rywalizowali w takich konkurencjach jak przeciąganie liny, spacer z książką na głowie, kręcenie hula hop na czas oraz bieg slalomem z jajkiem. Dla zwycięzców przewidziano nagrody, także stawka była wysoka.
Dzień zakończyliśmy szczęśliwi i najedzeni.
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG
16.06.2025 r.
W maju i czerwcu uczestnicy projektu "Nowe horyzonty" mieli okazję wziąć udział w spotkaniach z psychoterapeutą.
Pan Piotr Z. Kamrat Na Skale - Fundamenty Zdrowia Psychicznego świetnie poprowadził zajęcia związane z szeroko pojętą tematyką emocji, motywacji i sprawczości w życiu dorosłym.
Szkolenie miało na celu zwiększenie samoświadomości emocjonalnej, rozwijanie umiejętności zarządzania sobą w czasie i motywacją, budowanie poczucia osobistej oraz zawodowej sprawczości, a także praktyczne wsparcie w rozwiązywaniu trudności psychicznych.
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG
09.06.2025 r.
Takie dni uwielbiamy!
W poniedziałek odbyło się szkolenie kulinarne pn. Sezonowość w kuchni z zastosowaniem specjalistycznych urządzeń gastronomicznych.
Panie odbyły szkolenie w ramach bonu szkoleniowego. Uczestniczki pod okiem prowadzącego przygotowały zestaw dań opartych na aktualnie dostępnych produktach sezonowych, ze szczególnym uwzględnieniem technik pozwalających wydobyć ich pełnię smaku i jakości.
Powstały takie dania jak cappuccino z białych szparagów z prażonymi migdałami, tatar z łososia z guacamole i chrupką ryżu, pieczone gruszki w sosie z belgijskiej czekolady i sorbetem z truskawek.
Panie przygotowały same pyszności, które nie tylko smakowały ale również były pięknie podane.
Pan Maciej Ostrowski z Blaut Akademia jak zwykle wykazał się profesjonalizmem oraz świetnym przygotowaniem.
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG