30.06.2025 r.
Pożegnaliśmy kolejne grupy uczestników po 6-miesięcznym kursie.
Był to wspaniały czas pełen spotkań, rozmów i wspólnych aktywności.
Dziękujemy wszystkim za obecność, zaangażowanie i aktywny udział w naszych działaniach.
W ramach wspólnego świętowania zorganizowaliśmy wyjście uczestników na kręgle. Stanowiło to doskonałą okazję do spędzenia ostatnich chwil w takim gronie.
Gratulujemy sukcesów!
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG
23.06.2025 r.
Pogoda chciała nam zrobić psikusa, ale nie daliśmy się!
Wyszło piękne słoneczko i mogliśmy rozpocząć ognisko na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli.
Była to świetna okazja do rozmów i spędzenia miło czasu na łonie natury.
Nie zabrakło też rozgrywek sportowych. Uczestnicy projektu „Nowe horyzonty” rywalizowali w takich konkurencjach jak przeciąganie liny, spacer z książką na głowie, kręcenie hula hop na czas oraz bieg slalomem z jajkiem. Dla zwycięzców przewidziano nagrody, także stawka była wysoka.
Dzień zakończyliśmy szczęśliwi i najedzeni.
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG
16.06.2025 r.
W maju i czerwcu uczestnicy projektu „Nowe horyzonty” mieli okazję wziąć udział w spotkaniach z psychoterapeutą.
Pan Piotr Z. Kamrat Na Skale – Fundamenty Zdrowia Psychicznego świetnie poprowadził zajęcia związane z szeroko pojętą tematyką emocji, motywacji i sprawczości w życiu dorosłym.
Szkolenie miało na celu zwiększenie samoświadomości emocjonalnej, rozwijanie umiejętności zarządzania sobą w czasie i motywacją, budowanie poczucia osobistej oraz zawodowej sprawczości, a także praktyczne wsparcie w rozwiązywaniu trudności psychicznych.
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG
09.06.2025 r.
Takie dni uwielbiamy!
W poniedziałek odbyło się szkolenie kulinarne pn. Sezonowość w kuchni z zastosowaniem specjalistycznych urządzeń gastronomicznych.
Panie odbyły szkolenie w ramach bonu szkoleniowego. Uczestniczki pod okiem prowadzącego przygotowały zestaw dań opartych na aktualnie dostępnych produktach sezonowych, ze szczególnym uwzględnieniem technik pozwalających wydobyć ich pełnię smaku i jakości.
Powstały takie dania jak cappuccino z białych szparagów z prażonymi migdałami, tatar z łososia z guacamole i chrupką ryżu, pieczone gruszki w sosie z belgijskiej czekolady i sorbetem z truskawek.
Panie przygotowały same pyszności, które nie tylko smakowały ale również były pięknie podane.
Pan Maciej Ostrowski z Blaut Akademia jak zwykle wykazał się profesjonalizmem oraz świetnym przygotowaniem.
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG




















