30.06.2025 r.

Pożegnaliśmy kolejne grupy uczestników po 6-miesięcznym kursie.

Był to wspaniały czas pełen spotkań, rozmów i wspólnych aktywności.

Dziękujemy wszystkim za obecność, zaangażowanie i aktywny udział w naszych działaniach.

W ramach wspólnego świętowania zorganizowaliśmy wyjście uczestników na kręgle. Stanowiło to doskonałą okazję do spędzenia ostatnich chwil w takim gronie.

Gratulujemy sukcesów!

#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG

23.06.2025 r.

Pogoda chciała nam zrobić psikusa, ale nie daliśmy się!

Wyszło piękne słoneczko i mogliśmy rozpocząć ognisko na terenie Muzeum Etnograficzne w Zielonej Górze – Ochli.

Była to świetna okazja do rozmów i spędzenia miło czasu na łonie natury.

Nie zabrakło też rozgrywek sportowych. Uczestnicy projektu „Nowe horyzonty” rywalizowali w takich konkurencjach jak przeciąganie liny, spacer z książką na głowie, kręcenie hula hop na czas oraz bieg slalomem z jajkiem. Dla zwycięzców przewidziano nagrody, także stawka była wysoka.

Dzień zakończyliśmy szczęśliwi i najedzeni.

#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG

16.06.2025 r.

W maju i czerwcu uczestnicy projektu „Nowe horyzonty” mieli okazję wziąć udział w spotkaniach z psychoterapeutą.

Pan Piotr Z. Kamrat Na Skale – Fundamenty Zdrowia Psychicznego świetnie poprowadził zajęcia związane z szeroko pojętą tematyką emocji, motywacji i sprawczości w życiu dorosłym.

Szkolenie miało na celu zwiększenie samoświadomości emocjonalnej, rozwijanie umiejętności zarządzania sobą w czasie i motywacją, budowanie poczucia osobistej oraz zawodowej sprawczości, a także praktyczne wsparcie w rozwiązywaniu trudności psychicznych.

#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG

09.06.2025 r.

Takie dni uwielbiamy!

W poniedziałek odbyło się szkolenie kulinarne pn. Sezonowość w kuchni z zastosowaniem specjalistycznych urządzeń gastronomicznych.

Panie odbyły szkolenie w ramach bonu szkoleniowego. Uczestniczki pod okiem prowadzącego przygotowały zestaw dań opartych na aktualnie dostępnych produktach sezonowych, ze szczególnym uwzględnieniem technik pozwalających wydobyć ich pełnię smaku i jakości.

Powstały takie dania jak cappuccino z białych szparagów z prażonymi migdałami, tatar z łososia z guacamole i chrupką ryżu, pieczone gruszki w sosie z belgijskiej czekolady i sorbetem z truskawek.

Panie przygotowały same pyszności, które nie tylko smakowały ale również były pięknie podane.

Pan Maciej Ostrowski z Blaut Akademia jak zwykle wykazał się profesjonalizmem oraz świetnym przygotowaniem.

#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG