Aktualności

Czerwiec

  • 11-06-2025
09.06.2025 r.
Takie dni uwielbiamy!
W poniedziałek odbyło się szkolenie kulinarne pn. Sezonowość w kuchni z zastosowaniem specjalistycznych urządzeń gastronomicznych.
Panie odbyły szkolenie w ramach bonu szkoleniowego. Uczestniczki pod okiem prowadzącego przygotowały zestaw dań opartych na aktualnie dostępnych produktach sezonowych, ze szczególnym uwzględnieniem technik pozwalających wydobyć ich pełnię smaku i jakości.
Powstały takie dania jak cappuccino z białych szparagów z prażonymi migdałami, tatar z łososia z guacamole i chrupką ryżu, pieczone gruszki w sosie z belgijskiej czekolady i sorbetem z truskawek. 
Panie przygotowały same pyszności, które nie tylko smakowały ale również były pięknie podane. 
Pan Maciej Ostrowski z Blaut Akademia jak zwykle wykazał się profesjonalizmem oraz świetnym przygotowaniem.
 
#FunduszeUE
#CISZielonaGora #MiastoZG
          
 
          

Elementy dodatkowe powiązane z tą informacją